torsdag 27 februari 2014

First Aid Kit till Hasslöfestivalen

I dag kan vi äntligen avslöja att First Aid Kit gör en av endast tre exklusiva spelningar i sommar på Hasslöfestivalen.

- Vi har försökt få till en konsert med First Aid Kit väldigt länge, avslöjar Robin Åkerman på Paraply produktion. Som ofta när det gäller drömbokningar tar det ett tag innan allt faller på plats. Nu efter drygt två och ett halvt års arbete är vi otroligt stolta och glada över att vi äntligen kan bjuda Blekinge på detta fantastiska band.

First Aid Kit består av systrarna Johanna och Klara Söderberg. De båda systrarna skivdebuterade 2008 med EP:n Drunken Trees. Därefter har Johanna och Klara släppt två fullängdsalbum. The Big Black & the Blue och The Lion's Roar som släpptes 2012.

2012 blev också året då First Aid Kit slog igenom på alla fronter. Bandet tilldelades under året en hel hög med priser. Bland annat vann dom pris för ”Årets album”, ”Årets pop”, ”Årets artist” och ”Årets kompositör” på Grammis-galan. Bandet vann också ”Nordic Music Prize”, Musikförläggarnas Pris för ”Årets kompositör” och ”Årets genombrott”.
Den 5 november 2012 skildrades syskonparets turnéliv i TV-programmet "Dom kallar oss artister" på SVT.

Bandet har under de senaste åren spelat på en massa stora festivaler runt om i världen. Bland annat Glastonbury, och Coachella. Bandet har även varit gäster hos både Conan O'Brien och David Letterman.
I sommar gör First Aid Kit endast tre exklusiva spelningar i Sverige. En av dessa blir lördagen den 12 juli på Hasslöfestivalens stora scen.

- Väldigt många hör av sig till oss med önskningar på vad vi ska boka, berättar Robin Åkerman. First Aid Kit är ett av banden som ofta förekommit bland önskningarna. Att vi själva lyssnar på och gillar bandet gör bara bokningen ännu roligare.

Sedan tidigare är det klart att även Agnes, Timbuktu & Damn kommer till festivalen och att Caj Karlsson samlar sina vänner från "Tillsammans med Caj-turnén" igen. Det innebär att Hasslöpubliken får se Anders F Rönnblom, Johan Johansson, Staffan Hellstrand, Linus Norda och Cookies n Beans.

Inga kommentarer: