torsdag 31 oktober 2013

Kristian Anttila överraskade

Torsdagkväll i slutet av oktober.
I Karlskrona Konsthall hade hundratalet människor tagit plats för att se och höra Kristian Anttila.
Till ett mystiskt intro klev Kristian in på scen och bjöd sedan på en naken, lite förkyld men ändå fantastisk spelning i två akter. Ja, tre akter faktiskt om man ska räkna den korta extraspelning Kristian bjöd på en timme efter konserten egentligen var slut och de flesta hade gått hem.
Under konserten bjöd Kristian på vackra och avskalade versioner av både nytt och gammalt. Vi fick höra bland annat "Magdalena", "Världens smutsigaste man", "Vill ha dig", "Säg nej till mig" och självklart "Smutser".

Under konserten bjuder Kristian även på en och annan överraskning. I första akten ryckte han sladden ur gitarren och begav sig ut bland publiken för att bjuda på en fin version av låten "Paul Weller".
I mitten av andra akten frågar Kristian pltsligt om det fanns någon som kunde spela piano bland publiken. Allas vår Oskar Askevik från Vapenbröder bjuds efter lite övertalning upp på scen för att spela. Fantastiskt roligt.

Vi som var där trodde efter nästan två timmar att ännu en trevlig Storytellerkväll var över men efter att Kristian sålt några skivor vid sidan av scenen bjöd han de som hängt kvar i Konsthallen på en extra låt på golvet framför scenen.


Inga kommentarer: