lördag 26 oktober 2013

Jack och Love bjöd på stämning


En ensam kandelaber, en stor röd matta och två gitarrer. Strax efter åtta på fredagskvällen klev även Jack Vreeswijk och Love Tholin in på scenen i Karlskrona Konsthall.

Kvällen till ära hade Karlskrona Konsthall intaget en lite annorlunda form. Framför scenen hade två soffgrupper möblerats och bakom det några cafébord med tillhörande stolar. Längst bak i lokalen några ståbord och tillhörande barpallar.
Publiken tog plats och bjöds på en fantastisk och finstämd kväll. Jack berättade ärligt och uppriktigt om låtar och texters tillkomst och historierna bakom karaktärerna i flera av pappa Cornelis låtar. Det skrattades, applåderades och det till och med sjöngs med emellanåt.

Det bjöds på både kända och lite mer okända låtar. "Somliga Går Med Trasiga Skor", "Sjuttonde Balladen" och "Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind" men också en del annat som "Streets of Laredo". En låt som spelats in av både Jim Reeves, Johnny Cash och Prefab Sprout. Den svenska texten skrevs en gång i tiden av Cornelis Vreeswijk till gruppen Jailbird Singers.
Strax efter tio tackade Jack och Love för sig inför en nöjd publik.

Inga kommentarer: