tisdag 9 juli 2013

Sinn Fenns nya dubbel-CD


Idag klockan 10.00 är det premiär för Sinn Fenns nya dubbel-CD "Livet var en fest".

Idén dök upp redan tidigt i vintras. Tanken var först att bara samla några av bandets klassiska låtar på en sorts samlingsskiva. Men listan över låtar blev lång och projektet slutade i en dubbel-CD med hela 30 låtar.

- Vi gallrade friskt men det blev till slut 16 låtar på den första CD:n och 14 på den andra, berättar Robin Åkerman på Paraply produktion som har hållit i projektet.
Den första av två CD-skivor innehåller 16 klassiker. Allt från "Fyra årstider", "Angelica" och "Herr Axelssons liv och leverne" till "Fotboll, Dyllan och meditation", "Brännvinsbåt", "Balladen om Sven och hans ångestfyllda julimorgon" och "Sågarlåt". På den andra återfinns 14 obskyra liveinspelningar, demos och singlar. "Sven Kriminell", "Hej Gosse" och "Farväl" samtliga släppta som singlar. Men också liveinspelning på "Min pappa är en flygkapten", "Alkohol" och "Staten och kapitalet".

Rabatterat pris under veckan
Många har mailat, ringt eller kommit fram på stan och frågat när skivan ska släppas, berättar Robin Åkerman. Skivan har tryckts i totalt 500 exklusiva exemplar som numrerats. Halva upplagan har signerats av bandet och släpps nu i veckan innan festivalen. De signerade exemplaren säljs i Ristorgskiosken på Borgmästaregatan i Karlskrona samt via förhandsbokning på sinnfenn@paraplyproduktion.se
Förhandsbokar du skivan via mail hämtar du ut ditt exemplar i Hasslöfestivalens merchandisetält nu på fredag eller lördag.

Resterande exemplar kommer att säljas på Hasslöfestivalen där Sinn Fenn är på plats i merchandisetältet på lördag 17.00 för att signera skivan och sedan spela live 19.30.

Väljer man att få skivan signerad på plats på lördag, utan förhandsbokning, kostar den 200kr. Köper man skivan redan nu i veckan, eller förhandsbokar plattan via mail kostar den endast 150kr.

Här är hela låtlistan:
CD1 klassiker
1. Smeker som en vind
2. Fyra årstiderna
3. Angelica
4. Fri som fåglar
5. Herr Axelssons liv och leverne
6. När är det nog
7. Häxor
8. Fotboll, Dylan och meditation
9. Gud är förkyld
10. Brännvinsbåten
11. Nu närmar sig slutet
12. Klättrarna
13. Bara lögnerna blir kvar
14. Balladen om Sven och hans ångestfyllda julimorgon
15. Sågarlåt
16. Djävulens hus

CD2 Singlar, B-sidor, Demos och obskyra liveinspelningar
1. Sven Kriminell (vinylsingel)
2. Hej gosse (vinylsingel)
3. Varför (vinylsingel)
4. Farväl (vinylsingel)
5. Vi kommer inte hem (demo)
6. Tuppen (demo)
7. Den underliga färden (demo)
8. Greve Fredric Gyllenvåg (demo)
9. Brännvinsbåten (live Unplugged)
10. Hjältarnas afton (live Unplugged)
11. Min pappa är en flygkapten (live bootleg)
12. Alkohol (live bootleg)
13. Jesse James (live bootleg)
14. Staten och kapitalet (live bootleg)

Inga kommentarer: