lördag 13 juli 2013

Dag ett av två är avklarad


Massor av folk, massor av sol och massor av musik. Dag ett av Hasslöfestivalen blev precis den fantastiska start vi hoppats på.
Submission inledde festivalen från lilla scen och Caj Karlsson och Dan Viktor startade upp den stora.
Caj och Dan bjöd på gemensamt material, som en fin cover på Ted Ströms "Vintersaga" men även eget material. För Caj och Dans del var spelningen starten på deras turné "Så mycket sämre". En turné som ska ta de två herrarna till ett antal spelplatser runt om i sommarsverige.
Banden avlöste sedan varandra växelvis på stora och lilla scenen. Low Down gjorde sitt på lilla innan Kim Larsen gjorde ett bejublat framträdande på stora. Kim sparade det bästa till sist och avslutad starkt med låtarna många kommit för att hör. Publiken fick till slut "This is my life", "Lille du" och "Gör mig lycklig nu".
Kim och bandet avslutade med "Pilgrimssang". En psalm som från början skrevs av Bernhard Severin Ingemann med som i Sverige blivit mer känd som "Härlig är jorden"
Project X gjorde en tribute till Ronnie James Dio på lilla scenen innan kvällen på stora scen avslutades av Royal Republic. Och vilken avslutning det blev. Adam Grahn ställde sig brett och öppnade ruskigt starkt med i tur och ordning "President's Daughter", "Walking Down The Line" och "All Because Of You" i ett rasande tempo. Royal Republic visade ännu en gång vilket fantastiskt liveband dom är. Avslutningen var lika hård som starten. "Underwear", "Tommy Gun" och som extranummer "Everybody Wants To Be An Astronaut" och "We Are The Royal".
Dag ett av två avslutades av AC/DC Jam på lilla scenen. En fantastisk första dag med gott om folk på plats.
Imorgon pekar förköpsförsäljningen på ännu mer folk. Och för er som inte köpt biljett kan vi berätta att det säljs biljetter i entrén.
Grindarna öppnas 12.00.

Inga kommentarer: