fredag 1 mars 2013

Magnus Uggla klar för Hasslöfestivalen

 Superaktuella Magnus Uggla kommer till Karlskrona och Hasslöfestivalen i sommar. Kim Larsen, Sinn Fenn, Royal Republic, The Sounds och nu Magnus Uggla. Uppställningen för årets Hasslöfestival är nästan helt klar.


- Att vi lyckades boka Magnus Uggla känns extra roligt eftersom han bara gör tio spelningar i sommar, berättar Robin Åkerman på Paraply produktion. Efter succén i programmet "Så mycket bättre", har han spelat krogshowen "Magnus den store" för utsålda hus på Hamburger Börs och i sommar åker en av Sveriges mest folkkära artister återigen ut på turné.
Magnus gjorde stor succé som sig själv i den senaste upplagan av "Så mycket bättre" men hans musikaliska karriär startade redan 1975. Då släppte han sitt första album "Om Bobo Viking". Det var dock den andra skivan med det fantastiska namnet "Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efteråt" som skulle göra honom till en ikon inom svensk musik.

Ugglas musik har utvecklats från punkig svensk glamrock till en uppkäftig och oftast satirisk pop. Under åren har han plöjt en egen fåra i populärmusiken och gett ut hela 17 studioalbum. Han är dessutom en av landets bäst säljande artister.
Magnus har gjort två minnesvärda framträdande i Melodifestivalen. 1979 med låten "Johnny the Rocker" och 2007 med bidraget "För kung och fosterland".
2011 släppte han sitt sjuttonde album "Innan filmen tagit slut" och singeln "Gör mig till din man".
I veckan släppte Magnus musiken från krogshowen som livealbum.

Den 13 juli intar han scenen på Hasslöfestivalen.

Inga kommentarer: