fredag 22 februari 2013

The Sounds, Royal Republic och Nam Nam till Hasslöfestivalen

Royal Republic och The Sounds med Maja Ivarsson i spetsen gör Kim Larsen och Sinn Fenn sällskap på Hasslöfestivalen nu till sommaren. Dessutom återförenas Karlskronabandet Nam Nam för en enda exklusiv spelning på festivalen.

- The Sounds och Royal Republic kompletterar sedan tidigare klara Kim Larsen och Sinn Fenn, berättar Robin Åkerman på Paraply produktion. Det är två band som kommer att sätta Hasslö i gungning på riktigt allvar. Dessutom är det extra roligt att Karlskronabandet Nam Nam valt att återförenas på festivalen för en enda unik spelning.

The Sounds
The Sounds frontfigur Maja Ivarsson gjorde i vintras ett färgstarkt intryck när hon var en av artisterna i tv-programmet "Så mycket bättre". I sommar kommer hon till Hasslöfestivalen med sitt band The Sounds.
The Sounds bildades 1999 i Helsingborg och debuterade med albumet "Living in America". Från albumet kunde Maja och de andra i bandet summera inte mindre än tre stora hits. Förutom monsterhiten och titellåten "Living in America" gjorde även "Hit me" och "Seven days a week" succé på listorna.
Sedan starten har The Sounds givit ut fyra plattor totalt och gjort mer än tusen spelningar i 25 länder. Nu ger sig bandet ut på en lång turné. Ett av stoppen i sommar blir Hasslöfestivalen.

Royal Republic
Royal Republic har sedan starten 2007 turnerat hårt och mycket. Bandet har efter alla år på vägarna blivit ett fantastiskt liveband. I sommar kommer dom till Hasslöfestivalen efter en lång turnéperiod runt om i Europa.
Men trots ett fantastiskt rykte som liveband och hundratals spelningar har Royal Republic hunnit göra två album. "We are the Royal" och "Save the nation". Flera av låtarna har toppat olika listor. "All because of you", "Tommy Gun", "Full steam spacemachine" och nu senast "Addictive" och "Everybody wants to be an astronaut" har spelats flitigt på radio.

- Vi jobbade med Adam och de andra i bandet förra hösten och tyckte att det passade perfekt nu när bandet har en ny platta i bagaget, säger Robin Åkerman.

- Det är alltid fantastiskt roligt att komma hem och spela på hemmaplan, säger Adam Grahn, frontfigur i bandet och född i Karlskrona. Senast jag var hemma gjorde jag en liten intim spelning i Karlskronas Konsthall. Nu blir det raka motsatsen - ett stort festivalgig med hela bandet.

Nam Nam återförenas
Under Nam Nams storhetstid på 80-talet turnérade bandet friskt men det stora nationella genombrottet lät vänta på sig.
- Äsch, det gick ju inte att få oss att passa in. Vår manager slet sitt hår när vi alltid skulle göra som vi själva ville.
Men nu får de faktiskt sin vilja igenom. Comebacken på Hasslöfestivalen är efterlängtad.

- Det är så fantastiskt roligt att kunna bjuda besökarna på Hasslöfestivalen på ännu en lokal återförening i musikens tecken, säger Stefan Andersson på Paraply produktion. Många i min generation minns bandets fantastiska spelningar i början av 80-talet.

Senast Nam Nam lirade ihop var under stadsfesten 2005. Då stod scenen på Karlskronas stortorg. Denna gången står den på Skärgårdsvallen på Hasslö.

Inga kommentarer: