söndag 20 januari 2013

Ultrafantastiskt

Vi som jobbar med Paraply produktions musikevenemang har oftast väldigt roligt.
Jo visst, det blir en del långa dagar och en hel del sena nätter men dessa spendera vi nästan alltid tillsammans med fantastiskt begåvade människor.
Det är liksom lite av affärsidén.

Men trotts denna lyxiga vardag och trotts att vi emellanåt är rätt känsliga för vacker och bra musik händer det att håren i nacken reser sig lite extra mycket. Det brukar vara högst ett par gånger om året.
Någon gång hände det nere på Grevagården en sen sommarkväll, någon gång ute på Hasslö och en annan gång i en restaurangkällare några dagar innan nyår.
Igår hände det igen.
Platsen var Konsthallen. Ett par gitarrer. En ensam stor lampa och några tända ljus och Adam Grahn.

Adam öppnade vårt Storytellerkoncept ensam på scenen inför en fullsatt Konsthall.
Han radade upp kända och okända favoriter. Första halvtimmen flög iväg och vi fick höra vackra saker skrivna av Chris Cornell, The Tallest Man on Earth, Donovan, Foo Fighters och Damien Rice. Låtar som en del hört innan och älskar men som många säkert hörde för första gången.
Men Adam har en säregen förmåga att göra även en helt okänt låt till en fantastisk låt.
Efter en kort paus började gästerna strömma in på scen. Under konserten andra halva gästade både vänner och familj och innan kvällen var över hade Adam och hans gäster inte bara rivit ner applåder utan fått folk att både skratta och gråta.

Konsthallen håller på att hämta sig.
Vi håller på att hämta oss.
Ännu en gång har vi bevisat att Karlskrona (även om Adam numera bor i Malmö) är bestyckat med ovanligt mycket musikalisk talang.
Tack Adam och tack alla ni som kom och lyssnade.

Inga kommentarer: