tisdag 18 september 2012

Ändrad åldersgräns

Enduo, Ronneby Brunn och vi på Paraply produktion har i helgen tillsammans med bokningsbolaget Pitch & Smith bestämt att konserten med Maskinen på Klubb Ron den 7 december tidigareläggs en timme och att åldersgränsen sänks.

- Det är många som hört av sig och vi har nu därför bestämt oss för att tidigarelägga spelningen och dessutom släppa på åldersgränsen, berättar Robin Åkerman på Paraply produktion. Vi var från början fundersamma till hur upplägget skulle se ut. Det har varit en mängd aspekter att ta hänsyn till men nu har vi landat i ett upplägg som alla tror på.
Istället för 18-årsgräns blir det nu istället den vanliga åldersgränsen för livekonserter det vill säga 13 år. Dessutom tidigareläggs konserten en timme. Dörrarna öppnas alltså 20.00 och supportakten drar igång 21.00. Maskinen kliver upp på scenen 22.00.

- Vi flyttar spelningen för att ge publiken möjlighet att ta tåg eller buss hem. Det passerar till exempel ett tåg 23.49 som anländer Karlskrona strax efter midnatt, poängterar Robin Åkerman.

Maskinens spelning i Ronneby blir lite av bandets hemkomst. I alla fall för Frej Larsson som växt upp i Ronneby. Bandets turné inleds i Västerås den 1 november och bandet besöker sedan en hel rad städer innan segertåget stannar in i Ronneby.
Höstens konsertturné har döpts till NSFW-tour. NSFW står för Not Safe For Work och kommer enligt bandet själva att bli "den showen vi helst själva hade gått och tittat på".

 Maskinen består av Herbert "Afasi" Munkhammar och Frej Larsson. Gruppen har haft stora framgångar med låtar som "Segertåget", "Alla som inte dansar" och nu senast "Krossa alla fönster".

Inga kommentarer: