torsdag 17 november 2011

Hallå där Adam GrahnRoyal Republics maratonturné drog igång för två år sedan. De svenska Royalisterna med Karlskronasonen Adam Grahn i spetsen har gigat på allt från fullsatta arenor och små obskyra klubbar. Men trots ett nästan omänskligt spelschema den senaste tiden är det ett taggat band som på lördag avslutar sin europaturné i Karlskrona.

Det återstår tre spelningar innan ni avslutar på hemmaplan. Hur känns det?
- Fyra gig ifrån slutet är det såklart blandade känslor, erkänner Adam. Det ska bli fantastiskt skönt att sätta punkt för den här turnéperioden som sträcker sig mer eller mindre två år bakåt men man kommer säkert att bli lite rastlös om två veckor igen.

Hur har turnén varit?
- Det har varit skitkul, skittråkigt och allt där emellan. Vi har slagits mot teknikska haverier, sjukdomar och snedseglande engelsmän. I Newcastle var det en kille som plöjde in sin KIA i sidan på vår nightliner.

Det ryktas om att en klädtjuv varit i farten.
- Ja, jag fick mina använda och svettiga scenkläder, inklusive mina stålmannen-kalsonger, stulna av en kvinnlig stalker som jag är livrädd för efter giget i Bryssel.

Det senaste delen av turnén drog igång den 28 september. Här hemma i Sverige har vi kunnat läsa om utsålda spelningar.
- Vi har gjort stora utsålda gig i Paris, Amsterdam, Köln, München, Hamburg, Manchester och Glasgow men också små svettiga spelningar bland annat på studentklubbar i Prag och på Hard Rock Café i Warsawa.

Avslutning i Karlskrona på lördag. Hur går tankarna?
- Först, främst och framförallt ska det bli förbannat kul att avsluta i Karlskrona. Det har känts skitkul ända sen jag och Robin på Paraply produktion pratade löst om det första gången i våras.

19.00 på lördag öppnas dörrarna till Östersjöhallen. Klockan 20.00 börjar de båda förbanden Bad Man´s Jam och Tracer värma upp publiken. 22.00 kliver Royal Republic upp på scen för att bjuda på en en kunglig avslutning.
Sedan vet man inte hur det slutar.

Inga kommentarer: