onsdag 18 september 2013

Livemusik i Konsthallen

Sommaren 2013 är knappt över men redan nu står det klart att det blir en fullspäckad livemusikhöst i Karlskrona Konsthall.

- Vi jobbar fortfarande med detaljerna i höstens program men redan nu är mycket på plats, avslöjar Robin Åkerman på Paraply produktion.
Klart just nu är att Maia Hirasawa, Frida Öhrn & Linda Ström, Kristian Anttila, Jojje Wadenius och Jack Vreeswijk kommer för att uppträda.
Det är också klart att releasefesten för boken "Ursäkta var är kriget" sker i Konsthallen den 27 september och att den anrika puben Kings Crown återuppstår för en kväll och bjuder in till 20-årsjubileumsfest på juldagen.

Maia Hirasawa - 23 november - 240kr

Maia Hirasawa följer upp sitt senaste album "What I Saw" med en turné och den 23 november spelar hon i Karlskrona konsthall.
- Det känns fantastiskt att vi fått möjlighet att bjuda Karlskrona på ännu en fantastisk röst. Jag minns tydligt hur våra telefoner gick varma när Maia gjorde en fantastik version av "The Worrying Kind" under en pausunderhållning i Melodifestivalen 2008, berättar Stefan Andersson på Paraply produktion.
Maia slog igenom med debutalbumet ”Though, I’m just me” som belönades med en guldskiva och hon fick även en P3 Guld-statyett som årets nykomling 2008. Från plattan spelades "Still June, "Mattis and Maia " och framför allt "And i Found This Boy" mycket på radio. I våras släppte Maia sitt tredje album, "What I saw".

Kristian Anttila - Storyteller - 31 oktober - 120kr
Kristian släppte 2003 sitt debutalbum "Natta de mina". Ett album på vilket han spelade alla instrument själv. Sedan dess har Kristian släppt inte mindre än 5 album och gjort 350 livespelningar. 2012 släppte han albumet "Djur & människor" från vilken framförallt låten "Smutser" hörts mycket på radio.
I år firar han tio år som artist med en höstturné som landar i Karlskrona den 31 oktober.

Frida Öhrn & Linda Ström - Storyteller (gäst: Caj Karlsson) - 30 november - 240kr
Frida Öhrn och Linda Ström - till vardags två fantastiska tredjedelar av Cookies n Beans kommer till Karlskrona igen. Denna gången på tu man hand för att göra en Storytellerkväll. Två fantastiska kvinnor med två fantastiska röster, som nyligen gjorde ett bejublat framträdande i Jill Johnsons tv-program "En helkväll med..."
- Vi har jobbat med Cookies n Beans massor av gånger och det är alltid lika roligt. Det känns extra roligt att nu kunna bjuda Karlskrona på en lite mer avskalad och annorlunda kväll med två av Sveriges mest fantastiska röster, säger Stefan Andersson.
Caj Karlsson gästar under kvällen.

Georg Wadenius Cleo - 8 november - 195kr
Den 8 november kommer fyra av Skandinaviens mest fantastiska musiker till Karlskrona för att bjuda på något utöver det vanliga. Georg Jojje Wadenius, Per Lindvall, Lars Danielsson och Jesper Nordenström kommer att framföra den mytomspunna och numera klassiska plattan "Cleo" som Georg Wadenius gav ut 1987.
Bandet kommer även att framföra helt nya låtar som spelas in nu under september.

Vreeswijk sjunger Vreeswijk - Storyteller - 25 oktober - 240kr
Jack Vreeswijk går försiktigt i sin fars fotspår och har släppt fyra egna album.
Jack ger under en "Storytellerkväll" sin egen berättelse om sin far tillsammans med låtar hämtade ur vår nationalskalds djupa källa. Alla dessa visor som han har levt med i över 40 år och som just nu är mer aktuella än någonsin. Jack ger en personlig, kärleksfull tolkning av Cornelis låtar och några härliga historier om pappa och om hur vissa låtar kom till.

Ursäkta var är kriget - 27 september - 50:-
Den 27 september släpps äntligen boken många i Karlskrona har väntat på. Martin Hult, Mattias Nilsson och Björn Håkansson har listat Karlskronas 100 roligaste ögonblick genom historien i en bok på 477 sidor och den 27 september är det releasefest i Karlskrona Konsthall.
Kvällen kommer att bjuda på massor av spännande gäster men också på livemusik av Vapenbröder, Brandkommissarie Nordenhielms bluesorkester och Herr Ludwigs Orkester.

Kings Crowns jubileumsfest 20 år - juldagen 25 december - 150:-
Juldagen kommer att bjuda på en nostalgisk fest i Karlskrona Konsthall. Den anrika puben Kings Crown återuppstår för en kväll och bjuder in till 20-årsjubileumsfest.
Mer info kommer att släppas under hösten.

Biljetter till evenemangen ovan köper du här
Bordsbokning sker via Malin Törnquist på: bordsbokning@paraplyproduktion.se

......................................

Övrigt som händer i Karlskrona Konsthall

KINO Unplugged - 5 oktober - 215kr
Nattklubben Kino återuppstår och bjuder på en kväll fylld av livemusik. Nicke Borg (Homeland & Backyard Babies), The Bones, Adam Grahn (Royal Republic) och Jay Smith (Von Benzo, Vinnare Idol 2010) kommer att uppträda.

Biljetter till KINO Unplugged köper du här

Inga kommentarer: