fredag 31 maj 2013

10cc bjöd på nostalgi och kvalité

Det är något speciellt med Karlskrona Konsthall och livemusik.
Under i princip alla konserter vi gjort där den senaste tiden har stämningen varit fantastisk. Något flera artister också poängterat efter spelningarna.
Konserten med 10cc var inget undantag.

Graham Gouldman inledde konsertkvällen helt själv på scen med en akustisk gitarr. Men allt eftersom den första och mer avskalade delen av konserten fortlöpte tog han in de andra i bandet. En efter en fyllde dom inte bara upp scenen utan även ljudbilden.
Vi fick höra tiotalet av de låtar Graham skrivit för andra artister bland annat The Hollies "Bus stop" och Herman´s Hermits fantastiska hit "No Milk Today". Bägge monumentala 60-talshits.

Efter en kort pause och ett långt intro var bandet tillbaka och bjöd publiken på både obskyra favoriter och det förväntade hitsen. Det blev fantastisk stämsång och låtar framförda med stor respekt för originalen. Bland annat "The Things We Do For Love", "I´m Not In Love" och "Dreadlock Holiday" som för kvällen var textmässigt anpassad till besöket i Blekinge.
"I don't like Karlskrona, oh no, I love it" sjöng bandet till publikens förtjusning.

Konserten avslutades med en vacker acapellaversion av genombrottslåten "Donna" följt av "Rubber Bullets", bägge från bandets första platta.

Som sagt ännu en fantastisk konsert och ännu en fantastisk kväll i Konsthallen.

Inga kommentarer: