måndag 23 december 2013

God Jul

Vi börjar bli redo. Redo att fira jul.
Vi har börjat rigga för de fem slutsålda konserterna med Stilla Nätters Kapell i mellandagarna och det mesta kring Kings Crown-festen på juldagen är också på plats.
Det gör att vi snart tar lite julledigt.
Men innan  vi fäller ner locket på datorerna, sätter telefonerna på ljudlöst, låser och släcker vill vi önska en riktigt god jul.

söndag 1 december 2013

Frida Öhrn tog Konsthallen med storm

Caj Karlsson inledde Storytellerkvällen i Karlskrona Konsthall med dels eget material som "Avdelning 10" och "Till barnen" men också lite mer oväntade nummer som Lars Winnerbäcks "Om du lämnar mig nu".

Efter Cajs insatts på scen blev det en kort paus innan Frida Öhrn och Oskar Appelqvist intog scenen. Frida fick ta plats vid mikrofonen på egen hand eftersom Linda Ström tappat rösten och tvingats stanna kvar på hotellet.
Men som hon intog scenen. Hon inledde med Joni Mitchells "River" följt av två låtar från plattan "Den lyckliges väg" som hon gjorde 2007 tillsammans med Bo Sundström. Först "Jag har gått inunder stjärnorna" och sedan den vansinnigt vackra "Det är vackrast när det skymmer".
Redan tidigt märktes det att publiken var på tå. Frida såg nästan lite förvånad ut över det mottagande hon fick.
Publiken bjöds på bland annat "Those three words" av Lucinda Williams men även en fantastisk version av Fridas egen genombrott "Release me". En låt som rev ner stora applåder från publiken.

Frida Öhrn är bestyckad med en av Sveriges allra mest fantastiska röster och det är ingen hemlighet att vi som jobbar på Paraply produktion gillar henne. Med men också utan sina vänner Linda Ström och Charlotte Centervall är Frida något utöver det vanliga.
När konsertkvällen avslutades med Staffan Hellstrands "Fanfar" var det knäpptyst i Konsthallen. Vi var många som hade svårt att hålla tårarna tillbaka. En fantastisk låt med fantastisk text men framförallt - en fantastisk Frida Öhrn med en fantastisk röst.
Konsertkvällen avslutades som sig bör med ett extranummer. Ett extranummer i form av en acapellaversion av "Down to the river to pray".
Frida började själv men innan låten var slut hade hon fått sällskap av både Caj och Oskar men även av Linus Norda och Malin Törnquist som satt i publiken.

Efter konserten pratades det musik, låtar och artister och när vi skildes åt utanför Konsthallen kunde vi konstatera att det är något speciellt med de där storytellerkvällarna. Något speciellt med musik och de känslor fantastisk musik rör upp.