söndag 24 november 2013

Maia Hirasawa


Maia Hirasawa bjöd på en dynamisk konsert i Karlskrona Konsthall på lördagskvällen. Avskalade och spröda ballader blandades med svulstiga produktioner levererade av Maia och hennes fyra musiker. Allt sammanflätat av Maias fantastiska röst.

Konserten inleddes i rött ljus med tre låtar från Maias senaste platta "What i saw". Ensam vid pianot inledde Maia med "You" följt av "Back to start" och "Thunder" med hela bandet.
Men vi bjöds även på lite äldre låtar. Maias hyllning till Sveriges näst största stad "Gothenburg", turnélivsdokumentären "And i found this boy", bägge från debutplattan "Though, I'm Just Me" från 2007. Maia bjöd även på hennes fantastiska version av The Arks "The worrying kind".

Men mest intryck gör Maia när hon ensam vid pianot berättar om en jobbig period i samband med att hon blev mamma innan hon bjuder på en vacker och fin version av "Still think of it".
Aldrig har väl hundratalet människor suttit så tysta i Karlskronas Konsthall. Med slutna ögon och fingrarna svävande ovanför pianots tangenter tystnade Maia innan sista refrängen och under några sekunder kunde man hört en knappnål falla till golvet i Konsthallen.

En bit över 100 personer i publiken såg till att Maia bjöd på två extranummer innan kvällen avslutades.

lördag 9 november 2013

En musikalisk uppvisning


Frågan är om det någonsin funnits ett mer välmeriterat band på scenen i Karlskronas Konsthall. Fredagens konsert med Jojje Wadenius och Cleo-bandet blev en uppvisning. En uppvisning i inte bara musik utan även i spelglädje, improvisation och total fokusering.
Georg Jojje Wadenius, Per Lindvall, Lars Danielsson och Jesper Nordenström. Fyra av Sveriges absolut bästa musiker bjöd Karlskrona på en fantastisk kväll i musikens tecken.
Det blev precis som utlovat en hel del låtar från Georg "Jojje" Wadenius platta "Cleo" men det bjöds även på annat. Bland annat en fantastisk version av Roberta Flacks "Feel like makin' love.

Innan huvudakten klev upp på scen bjöd HPD Blues på välspelad blues.