torsdag 31 oktober 2013

Kristian Anttila överraskade

Torsdagkväll i slutet av oktober.
I Karlskrona Konsthall hade hundratalet människor tagit plats för att se och höra Kristian Anttila.
Till ett mystiskt intro klev Kristian in på scen och bjöd sedan på en naken, lite förkyld men ändå fantastisk spelning i två akter. Ja, tre akter faktiskt om man ska räkna den korta extraspelning Kristian bjöd på en timme efter konserten egentligen var slut och de flesta hade gått hem.
Under konserten bjöd Kristian på vackra och avskalade versioner av både nytt och gammalt. Vi fick höra bland annat "Magdalena", "Världens smutsigaste man", "Vill ha dig", "Säg nej till mig" och självklart "Smutser".

Under konserten bjuder Kristian även på en och annan överraskning. I första akten ryckte han sladden ur gitarren och begav sig ut bland publiken för att bjuda på en fin version av låten "Paul Weller".
I mitten av andra akten frågar Kristian pltsligt om det fanns någon som kunde spela piano bland publiken. Allas vår Oskar Askevik från Vapenbröder bjuds efter lite övertalning upp på scen för att spela. Fantastiskt roligt.

Vi som var där trodde efter nästan två timmar att ännu en trevlig Storytellerkväll var över men efter att Kristian sålt några skivor vid sidan av scenen bjöd han de som hängt kvar i Konsthallen på en extra låt på golvet framför scenen.


lördag 26 oktober 2013

Jack och Love bjöd på stämning


En ensam kandelaber, en stor röd matta och två gitarrer. Strax efter åtta på fredagskvällen klev även Jack Vreeswijk och Love Tholin in på scenen i Karlskrona Konsthall.

Kvällen till ära hade Karlskrona Konsthall intaget en lite annorlunda form. Framför scenen hade två soffgrupper möblerats och bakom det några cafébord med tillhörande stolar. Längst bak i lokalen några ståbord och tillhörande barpallar.
Publiken tog plats och bjöds på en fantastisk och finstämd kväll. Jack berättade ärligt och uppriktigt om låtar och texters tillkomst och historierna bakom karaktärerna i flera av pappa Cornelis låtar. Det skrattades, applåderades och det till och med sjöngs med emellanåt.

Det bjöds på både kända och lite mer okända låtar. "Somliga Går Med Trasiga Skor", "Sjuttonde Balladen" och "Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind" men också en del annat som "Streets of Laredo". En låt som spelats in av både Jim Reeves, Johnny Cash och Prefab Sprout. Den svenska texten skrevs en gång i tiden av Cornelis Vreeswijk till gruppen Jailbird Singers.
Strax efter tio tackade Jack och Love för sig inför en nöjd publik.

fredag 25 oktober 2013

Jack Vreeswijk


Konsthallen står redo. Jack Vreeswijk är på väg. Om en halvtimme soundcheckar vi.
Biljetter finns att köpa här men säljs även i entrén från 19.00. Konserten börjar 20:00.