söndag 30 december 2012

Fyra fantastiska dagar

Stilla Nätters Kapell är över för denna gången. Det blev fyra lite kalla med helt fantastiska föreställningar i stenlängan på Johannishus Gods.


Redan i somras började vi prata om årets upplaga.
Skulle vi köra ytterligare ett år? Vilka skulle vara med? Var skulle vi vara?
Konceptet med Stilla Nätters Kapell bygger på en stomme av musiker och inbjudna gästsolister. Tillsammans med gästerna väljer vi favoritartister eller favoritlåtar som sedan arrangeras och i vissa fall anpassas till konceptet.
I år gjorde Dennis Glimmefors, Lovisa Birgersson, Boppin' Steve och Caj Karlsson debut med Kapellet. Adam Grahn, Malin Törnquist var med för andra året. Bandet bestod precis som förra året av Anders Svensson, Johan Ådahl, Kristofer Johansson, Sara Jefta och kapellmästaren Oskar Appelqvist.
De fyra konserterna i stenlängan blev lite kalla men värmen från scenen och från publiken gick inte att ta mista på.
Tack alla ni drygt 1.000 personer som letade er fram till spelplatsen och som tog på er varmt för att njuta tillsammans med oss.
Vi hade fantastiska dagar tillsammans.
Hoppas ni hade det också.

Bilder från evenemanget hittar du här


torsdag 27 december 2012

Extrabiljetter släppta

Extrabiljetter släppta till de slutsålda konserterna med Stilla Nätters Kapell.
Med scenen, ljud, ljus och alla stolar på plats kan vi konstatera att det finns gott om plats för ytterligare 20 stolar. Därför släpper vi nu 20 extrabiljetter till de fyra olika föreställningarna - 80 biljetter totalt.
Extrabiljetterna säljs i Ristorgskiosken i Karlskrona (0455-25710), på Turistbyrån i Ronneby och i entrén en timme innan konsertstart.

onsdag 26 december 2012

Vi har intagit Johannishus slott

Idag har vi byggt scen, riggat miljö- och scenljus, roddat ljud och ställt 250 stolar på plats i stenlängan på Johannishus slott. Från scenens framkant har man nu en fantastisk vy av lokalens fantastiska tak.
Imorgon kommer instrumenten och musikerna för att repetera en sista gång.
19.00 öppnar vi dörrarna till den första av fyra slutsålda föreställningar.

Konsthallen gungade

Det var inte många som kunde stå still när Juan Kemell och La Barriada bjöd på tre set gungande salsamusik i Karlskrona Konsthall på juldagen. Ett avskalat och trevligt akustiskt set ute i publikhavet och två gungande set från scenen.
Vilket band. Vilken stämning. Vilken fest det blev.
Det här får vi nog göra igen.

söndag 23 december 2012

Konsthallen redo för fest

Jullugnet har lagt sig över Karlskrona.
Scenen i stadens Konsthall har under dagen fått en lite festligare look och vi är nu redo för Juan Kemell och La Barriada ska anlända.
Många har hört av sig idag och frågat och svaret är: ja, vi säljer biljetter i entrén. Juan Kemell och de andra i bandet La Barriada landar i Karlskrona redan imorgon och är taggade för fest. Dörrarna öppnas 20.00 på juldagen och festen håller på till 01.00.
Läs mer om evenemanget här

Nu tar vi julledigt och firar jul innan vi intar Konsthallen igen tidigt på juldagens morgon.

måndag 17 december 2012

Konsthallen blir Club Havanna

Juan Kemell och La Barriada kommer till ett vinterkallt och mörkt Sverige direkt från Havanna på Kuba för några exklusiva spelningar. En av dessa spelningar blir på juldagen och platsen är Karlskrona Konsthall som under en enda kväll "Club Havanna".
Åtta skickliga musiker, en DJ, två vinylspelare garanterar en svängig kväll och natt.

Martin Josefson gräver djupt i vinylbackarna och plockar fram salsa, latin och det allra svängigaste han har och i baren riggar vi för Mojito, Daiquiris och Cuba Libre.
Två lådor Cohiba Esplendido är också på plats.

Köp dina biljetter här.

lördag 8 december 2012

Maskinen körde över Ronneby


Frej Larsson och Herbert Munkhammars musikaliska Maskin körde igår över 800 personer på Klubb Ron. Dom jämnade Kongresshallen, Soft Center, delar av stationsområdet innan dom stannande in och tog plats på Puls för efterfest.
Full fart från start verkade vara parollen för kvällen och de 800 personerna som tagit sig till Ron var med på noterna. Redan under DJ Niklas Funks set visade publiken att man var med på upplägget. Niklas lämnade efter 45 minuters spelande ett lagom stort tomrum innan kvällens huvudakt skulle ta vid.
En puls, ett dovt hjärtslag pulserar de sista minuterna in mot 22.00 och exakt klockan tio briserar Maskinen. Lamporna på scenen tilltade upp och sedan gav sig bandet ut på en enda lång acceleration. Från full fart, till maxhastighet, rakt in i väggen.
En dryg timme senare klev bandet av scenen men återvände och gav publiken ytterligare två låtar innan dom tackade för sig med idel lovord över Ronneby-publiken.
Det verkar vara precis så dealen ser ut. Maskinen ger järnet. Publiken ger järnet. Fullt och sedan ännu mer.
Spelningen var den näst sista under det segertåg som bandet gjort de senaste månaderna. Imorgon stannar tåget in för sista gången i Hultsfred sedan är turnén slut.

lördag 1 december 2012

Finstämt med Pernilla Andersson


Pernilla Andersson bjöd på en finstämd fredagskväll i Kalmarsalen.
Hon inledde med att presentera de två musiker som hon kamperat med ett tag nu. Barndomskamraten  och gitarristen Fredrik Rönnqvist och kontrabasisten Dan Berglund från Esbjörn Svenssons Trio.
Fredrik räknade in och sedan bjöd trion på i tur och ordning "I min storm", Gör dig till hund" och "Dansa med dig".
Tre låtar. Tre låtar i vilka Pernilla hinner spela både gitarr, piano och sjunga.
I mitten av konserten berättar Pernilla om sitt bröllop och bjuder på en vidunderlig version av "Som en ö". Innan Pernilla och de andra tackar för sig har dom bjudit på publiken på 15 låtar. Konserten avslutas på ett fantastiskt sätt. Efter "Ystads badflicka" tar Pernilla ner tempot och väver samman "Desperados" med "Runmaröpsalm".
En fantastisk avslutning på en fantastisk kväll.