torsdag 29 december 2011

Mail, sms och gårdagens tidningAmiralitetskyrkan är återlämnad i församlingens händer igen.
Vi vaknar upp och minns fortfarande tydligt gårdagens avslutningskonsert. Vi bläddrar en gång till i onsdagens tidningar och svarar på Facebookinlägg, mail och sms. Responsen har varit fantastisk.
Det här måste vi göra igen.

onsdag 28 december 2011

Tårfyllt och känslosamtTre fantastisk dagar med "Stilla nätters kapell" är över.
En lång repetitionsdag, en lite stressig första rigg och konsertdag följdes idag upp av en fantastisk avslutningsdag med två fantastiska konserter.
Så mycket talang, så mycket välvilja, så mycket känslor och så mycket publik.
Vilka fantastiska musiker och röster det finns i Karlskrona.
Vi på Paraply produktion vill tacka de uppemot 1.000 personerna som såg någon av konserterna.

Morgonkaffe och gårdagsminnenVi är på benen igen. Vi tar en kopp kaffe, bläddrar i morgontidningarna och minns premiären igår. Idag finjusterar vi lite i kyrkan och öppnar dörrarna till ytterligare två föreställningar.

Stilla morgonStilla morgon över Karlskrona. Dimman ligger tät över Amiralitetskyrkan. Vi vaknar så smått och minns gårdagens premiär.

Fullsatt och fantastisktEn fullsatt kyrka, en handfull musiker och några av Karlskronas allra vackraste röster. Den första av tre föreställningar med "Stilla nätters kapell" blev en alldeles fantastiskt mysig musikkväll.
Hela ensemblen öppnade premiärkonserten med George Harrisons "My Sweet Lord" och sedan bjöds det på allt från "Slängpolska från Bysskalle" till Foo Fighters "My Hero" poch Leonard Cohens "Hallelujah".
- Det är fantastiskt vad mycket musikalisk begåvning som den här lilla staden besitter. Vi ska vara stolta och glada. Det är inte många städer som kan bjuda på så här fantastisk underhållning. Som dessutom är både arrangerad och framförd av folk härifrån. Helt fantastiskt, sa en man på väg ut till glöggbordet i pausen.
Imorgon bjuder "kapellet" på ytterligare två konserter. Den första klockan 15.00 och den andra 19.00. Dörrarna öppnas en timme innan konsertstart.

tisdag 27 december 2011

Upptaget i kyrkanVi är på plats utanför Amiralitetskyrkan. Just nu pågår det ett dop men om några minuter får vi exklusiv tillgång till kyrkan.

Genomgång, packning och rigg

Redan 08.00 i morse hade vi en första genomgång i Amiralitetskyrkan inför kvällen konsertpremiär.
Efter genomgången begav vi oss ut till replokalen, Leijon Event och Bergåsa Ljud & Ljus för att lasta grejer.
Nu är lastbilen snart fullastad med ljud, ljus, scen och alla instrument. Vid lunch lastar vi av i Amiralitetskyrkan sedan blir det en snabb lunch.
Efter 14.00 börjar vi rigga i kyrkan.

måndag 26 december 2011

Fullt i replokalen

Idag har det varit fullt med folk i replokalen. Hela "Tysta nätters kapell" var på plats och körde igenom låtarna inför premiären imorgon kväll.
- Det känns fantastiskt bra, det är nästan så man vill sitta i publiken istället och lyssna, skrattar Sofia Loell.
I tur och ordning spelade "kapellet" idag igenom låtarna. In i det sista testades olika stämmor och olika instrumenteringar. Ståbas, fiol, dragspel, piano och gitarrer i all dess former. Dessutom har "kapellet" kallat in slagverkaren Kristofer Johansson och hans trummor. Det kommer att bli mycket musik.
Imorgon repar vi igen. Vid lunch börjar vi rigga i kyrkan och på kvällen är det premiär.

lördag 24 december 2011

God Jul

I Karlskrona är det ganska lugnt. En sen julklappsköpare halvspringer genom Wachtmeister Galleria för att hinna med det ett sista inköp. I övrigt verkar lugnet så sakta lägga sig över staden.
Under juldagen och annandagen börjar repetitionerna på allvar inför konserterna i Amiralitetskyrkan den 27:e och 28:e. Låtlistan är klar. Tonarter bestämda. Det kommer att bli vackert och stämningsfullt.
Biljetter till extraföreställningen den 28 kl. 15.00 säljs i entrén till kyrkan en timme innan konsertstart. I mån av plats kommer även biljetter till de två utsålda konserterna kl. 19.00 kommer att säljas i dörren.

Vi på Paraply produktion vill även passa på
att önska alla en riktigt God Jul.

onsdag 21 december 2011

Tävla om åtråvärda biljetter!

Två utsålda föreställningar och drygt 100 biljetter sålda till extraföreställningen av "Stilla nätters kapell" den 28 december. Vill man vara säker på plats rekommenderar vi att man köper biljett till extraföreställningen eftersom det verkar som många kommer att köa för att köpa de biljetter vi eventuellt släpper i dörren (i mån av plats).
Men det finns nu ytterligare ett sätt att komma över de åtråvärda biljetterna.
Man kan tävla sig till biljetter.
På Wachtmeister Gallerias hemsida pågår just nu en tävling. I potten finns inte mindre än fyra biljetter till vardera av de tre konserterna.
Läs mer här!

fredag 16 december 2011

30 biljetter till sålda

Två konserter med "Stilla nätters kapell" har redan sålt slut och idag såldes de första 30 biljetterna till extraföreställningen den 28 december kl. 15.00.
Imorgon fortsätter försäljningen av förköpsbiljetter i Ristorgskisoken mellan 10.30-16.
Vi säljer även biljetter i entrékassan en timme innan konsertstart.

torsdag 15 december 2011

Biljetterna på plats

Biljetterna till extraföreställningen med "Stilla nätters kapell" den 28 december kl. 15.00 är nu på plats i Ristorgskiosken.
Försäljningen startar imorgon kl. 10.00 i Ristorgskiosken (Öppettider: Mån-Fre 10-18.30, Lör 10.30-16.00, Sön 11-16.).
Vi kommer även att sälja i entrékassan en timme innan konsertstart.

"Stilla nätters kapell" sålde slut!

Två konserter med "Stilla nätters kapell" slutsålda
Det blir extraföreställning den 28 december kl. 15.00

Försäljningen har överträffat alla förväntningar. Vi har sålt 600 förköpsbiljetter på två veckor, berättar Stefan Andersson på Paraply produktion.
- Kyrkan kan förvisso ta emot så mycket som 500 personer per konserttillfälle men eftersom barn upp till och med 13 går in gratis de här kvällarna är det svårt att beräkna exakt hur många som kommer. Vi vill också vara säkra på att alla kan se och höra riktigt bra. Därför har vi satt stopp vid 300 förköpsbiljetter per konsert och nu bestämt oss för att istället köra en extraföreställning på eftermiddagen den 28 december.

Många hör av sig under torsdagen och frågat efter biljetter. Från fredag morgon går det att boka eller köpa biljetter till extraföreställningen som ges onsdagen den 28 december kl. 15.00. De 300 förköpsbiljetterna säljs precis som innan endast i Ristorgskiosken och i entrékassan på Amiralitetskyrkan en timme innan konsertstart.

Förberedelserna är i full gång och de första repetitionerna drar igång nu i helgen.
- Det stämmer, berättar kapellmästaren Oskar Appelqvist. Låtlistan är mer eller mindre klar. Det kommer att bli en fantastisk blandning. Just nu diskuteras det tonarter, stämmor och arrangemang men till helgen börjar några av oss repetera så smått.

onsdag 14 december 2011

Vapenbröder spelar in detbutplatta

Karlskronabandet Vapenbröder jobbar just nu på sin debutplatta i en studion i Stångby utanför Lund. Så här lät det när Sydnytt var på besök.

tisdag 13 december 2011

Endast 50 biljetter kvarMed två veckor kvar kan vi konstatera att försäljningen har överträffat alla förväntningar. Just nu finns det endast 50 biljetter kvar till konserterna med "Stilla nätters kapell" den 27 och 28 december
- Vi har sålt nästan 600 biljetter på två veckor och nu återstår bara 50 biljetter till vardera konsert sedan stänger vi förköpet, berättar Stefan Andersson på Paraply produktion.

Kyrkan kan ta emot upp emot 500 personer vid konserter men eftersom barn upp till och med 13 går in gratis är det svårt att veta exakt hur många som kommer till varje föreställning.
- Dessutom är det viktigt att så många som möjligt ser och hör riktigt bra. Därför begränsar vi antalet förköpsbiljetter till 350 per konsert. Känner vi att det finns plats för fler eftersläpper vi biljetter i entrén innan konsertstart.

Förberedelserna är i full gång och de första repetitionerna drar igång i helgen.
- Det stämmer. Låtlistan är mer eller mindre klar, berättar kapellmästaren Oskar Appelqvist. Det kommer att bli en fantastisk blandning. Just nu diskuterar vi tonarter, stämmor och arrangemang men till helgen börjar några av oss repa så smått.

Det har cirkulerat en del rykten om en extraföreställning.
- Ja, vi har diskuterat att det kan vara ett alternativ. Vi får se. Säljer biljetterna slut så kan det bli så, avslutar Oskar.

Vi repar. Vi räknar.Igår togs de första ackorden inför konserterna med "Stilla nätters kapell". Musikerna och solisterna har börjat diskutera låtar, tonarter och stämmor och låtlistan håller på att spikas.
Samtidigt håller vi på att sammanställa biljettförsäljningen. Det ser fantastiskt bra ut. I eftermiddag vet vi exakt hur mycket biljetter det finns kvar.

onsdag 7 december 2011

400 sålda biljetter

Det är ännu tre veckor kvar men redan nu närmar vi oss 400 sålda biljetter till de bägge föreställningarna av "Stilla nätters kapell".
- Det känns fantastiskt roligt att intresset är så stort, säger kapellmästaren Oskar Appelqvist. Vi väljer, vrakar, stryker och skriver till på listan över låtar vi vill göra men snart ska vi börjar repetera.
400 sålda biljetter gör att vi snart är halvvägs att fylla de två föreställningarna.
- Kyrkan rymmer nästan 500 personer men för att alla ska se och höra bra så sätter vi stopp vid 400 biljetter per konsert, berättar Stefan Andersson på Paraply produktion. Idag hämtar vi fler förköpsbiljetter på Printfabriken. I eftermiddag fyller vi på i Ristorgskiosken.

torsdag 1 december 2011

203 biljetter på två dagar

Igår på morgonen släpptes biljetterna till konserterna med "Stilla nätters kapell" den 27 och 28 december. På kvällen kunde vi summera att vi under biljettförsäljningens första dag sålt smått otroliga 100 biljetter. Dag två började och slutade på nästan precis samma sätt. Efter två försäljningsdagar har vi nu sålt 203 biljetter.
Åtgången av förköpsbiljetter har gjort att vi bett Printfabriken trycka fler biljetter.

Kyrkan har plats för upp emot 500 personer per föreställning så det finns gott om plats.

Idag släpps biljetterna till
"Stilla nätters kapell"

Idag torsdag släpps förköpsbiljetterna till de båda konserterna med “Stilla nätters kapell” den 27 och 28 december i Amiralitetskyrkan.
Förköpsbiljetterna till de två konserterna går endast att köpa i Ristorgskiosken. Biljetterna kostar 150 kr för vuxen. 80 kr för studerande och pensionärer.
Konserten är gratis för barn upp till 13 år i målsmans sällskap.
Det går även att köpa biljett i entrékassan en timme innan konsertstart.

Bakom namnet "Stilla nätters kapell" döljer sig Adam Grahn, Sofia Loell, Malin Törnquist, Rasmus Degerskär, Sara Jefta och Linus Nordas röster. Samtliga ackompanjerade av musikerna Anders Svensson, Johan Ådahl och kapellmästare Oskar Appelqvist.