onsdag 30 november 2011

Trycksakerna är härTrycksakerna har kommit. Vi har packat upp alldeles nytryckta flyers, affischer och biljetter från Printfabriken.

Vi väntar på leverans

Om ett par timmar hämtar vi affischer, flyers och biljetter till konserterna med "Stilla nätters kapell". I eftermiddag levereras biljetterna till Ristorgskiosken och imorgon startar försäljningen.

tisdag 29 november 2011

"Kapellet" i dagens Sydöstran

Igår på bltsydostran.se och idag kunde man läsa om konserterna med "Stilla nätters kapell" i Sydöstrans pappersutgåva.

måndag 28 november 2011

Mycket "Kapellet" idagI morse släppte vi pressinformation om vårt nya projekt "Stilla nätters kapell". Den 27 och 28 december bjuder musiksällskapet på två finstämda konserter i Amiralitetskyrkan.

Bakom namnet "Stilla Nätters Kapell" döljer sig i denna upplagan Adam Grahn, Sofia Loell, Malin Törnquist, Rasmus Degerskär, Sara Jefta och Linus Norda. Samtliga ackompanjerade av musikerna Anders Svensson, Johan Ådahl och kapellmästare Oskar Appelqvist.

"Kapellet" ger i mellandagarna sin första konsert någonsin men det finns även tankar på ett "sommarnattskapell". Vi får se hur det går.
Läs mer om projektet här.

Malin och Sofia på radion

Nu i eftermiddag kl 15.30 besöker Sofia Loell och Malin Törnquist Sveriges Radio P4 Blekinge för att berätta lite mer om vårt nya projekt "Stilla Nätters Kapell".

Vi förbereder oss

Vi summerar en händelserik helg med massor av folk både på Scandics After Work och i KHK:s jubileumstält ute på Telenor Arena. Men förbereder oss också för ett helt nytt evenemang. Snart berättar vi mer.

tisdag 22 november 2011

Linus och Anders säsongsavslutar på ScandicDet blir Linus Norda och Anders Svensson som står för livemusiken när After Work-fredagarna har säsongavslutning nu på fredag.
Det börjar 17.00 som vanligt.

måndag 21 november 2011

Tidningarna fulla av RoyalI dagens BLT och Sydöstran finns det mycket att hämta för den som vill läsa om Royal Republics turnéfinal i Östersjöhallen.
BLT:s reporter Simone Kamm gav konserten fem ankare (av fem möjliga).
Har du login till bltsydostran.se kan du läs mer här

Tack!

Ännu en fantastisk livemusikhelg är över. Vi på Paraply produktion vill tacka Sinn Fenn, Bad Man's Jam, Tracer och Royal Republic för fantastiska insatser i musikens tjänst. Stort tack även till alla medarbetare som hjälpte till under helgen.
Störst tack går som vanligt till er som kom och tittade.
Tack!

söndag 20 november 2011

Royal Republic avslutade kungligtIkväll är det Royal Republic som regerar. Europaturnén fick en fantastisk avslutning ikväll i Östersjöhallen.
Bad Man's Jam inledde den musikaliska delen av kvällen vid 20, Tracer tog över vid 21 och en dryg timme senare visade Royal Republic vem som regerade.
Ännu en fantastisk musikhelg kan nu läggas till handlingarna.
Tack för att ni kom.

lördag 19 november 2011

Vi är redoNu släcker vi strax på scenen och i taket. Tänder miljöljuset och öppnar dörrarna. 20.00 kliver Bad Man's Jam upp på scen och 21.00 tar Tracer över. Klockan 22.00 smäller det. Då drar Royal Republic igång.
Välkomna!

Fri entré på Satt

I kväll spelar Royal Republic i Östersjöhallen och den officiella efterfesten hålls på Statt.
Adam Grahn och de andra i bandet beger sig efter konserten upp till Statt för att snacka ner en lång turné och träffa vänner och bekanta.
Men inte nog med det, alla som går på konserten bjuds nu på fri entré till Statt. Visa upp armbandet som du får i entrén på konserten i entrén på Statt så kommer du in gratis innan 00.30.

Adam pluggar inAdam och de andra är nu på plats på scen. Strax börjar vi soundchecka.

All set for Royal RepublicVi är redo. Vi har laddat om. Snart åker vi.

Royal Repuplic är i stanRoyal Repbublics turnébuss backade in bakom Östersjöhallen vid lunch. Grabbarna är strax på väg upp på scen för att soundchecka.

Omprogramering pågårPatrik Räkan Svensson håller på att programera om ljuset. Under förmiddagen ska även en helt ny teknisk detalj på en central plats på scenen.

Två sidor Adam


I dagens BLT kan man läsa en lång intervju som Christian Hylse på Blekinge Läns Tidning gjorde med Adam Grahn i onsdags.

Royal Republic är på väg

Ett slutsålt gig i Hamburg blev turnéns näst sista. Nu är dom på väg.
"Vi anländer någon gång runt lunch" meddelar Adam Grahn från turnébussen.

Sinn Fenn tackar för sigSinn Fenn har gjort sitt. Det blev en fantastisk kväll.
Nästan 900 personer valde att spendera fredagskvällen i Östersjöhallen.
Efter ett starkt första set, klev gästerna Johan Johansson och Dan Viktor in i handlingen innan Sinn Fenn själva tog över igen.
Kvällen avslutades med hela bandet och gästerna på scen framförandes Ebba Gröns "Staten och kapitalet".
Tack Sinn Fenn för en fantastisk första halvlek. Nu städar vi undan, tömmer papperskorgarna, torkar av golven och fyller på i barerna. Om några timmar anländer Royal Republic till Karlskrona för att avsluta sin europaturné.
Det kommer att bli precis lika fantastiskt.
Det vet vi.

fredag 18 november 2011

Nu kör vi!

Det är kö utanför dörrarna. Vi är redo. Nu kör vi.
Välkomna.

Standing byCaj Karlssons gitarrstärkare står fortfarande i stan by-läge. En timme kvar till vi öppnar dörrarna.

Kvällen går i röttLjud och ljus finjusteras och kollas just nu en extra gång. Vi fixar med backdropen, vi fyller på i baren, vi städar av. Det börjar kännas i magen. Vi börjar bli klara.

Kaffe?

Tre timmar kvar. Vi tar en bit mat. Har någon satt på kaffe?

Ingen tystnad - tagning

Dörrarna är ännu låsta men just Sinn Fenn spelar ihop igen. Det är bara repetition, men det låter fantastiskt bra.

Trummorna på platsPodiet är färdigt och trummorna redo. Jimmy Svenssons plats på scenen är klar.

Skivan är här!Med några timmar tillgodo är nu Sinn Fenns nya skiva på plats. 500 exklusiva och rykande färska plattor direkt från tryckeriet.

Caj först upp på scenSom vanligt är det Caj Karlsson som är först på plats. Mickstativen och en del av instrumenten på plats. Om en timme börjar Sinn Fenn repetera en sista gång.

Vi gör oss redo

Om en stund börjar vi packa upp på scenen och vid lunch är det dags för genrep. Ikväll spelar Sinn Fenn med gäster och imorgon är det Royal Republic som avslutar sin europaturné i Östersjöhallen. Det kommer att bli två fantastiska konsertkvällar.

Biljett finns att köpa i entrén under konsertkvällarna eller hos Ristorgskiosken, BLT, förbutiken på MAXI ICA Stormarknad samt hos Turistbyrån i Karlskrona och Ronneby.

Man kan även köpa biljetter direkt här på nätet

torsdag 17 november 2011

Scenen har ljusVi har en färdig scen. Vi har backdrop. Vi har kravallstaket och vi har scenljus.

KommandobrygganKommandobryggan är på plats.

KvällspassetElva män och en kvinna är igång fortfarande inne i Östersjöhallen.
De sista scendelarna är strax på plats. Ljudet och ljuset är på plats i taket. Johan och Kenneth håller på med det sista. Kanske får vi höra en låt eller två innan vi går hem för kvällen. Kanske.

Riggen uppeLjusriggen är på plats. Det rörliga och fasta ljuset likaså. Det börjar likna en konsertarena.

Wall of soundEn del av högtalarna är redan på plats.

Inget ljud. Ännu.Det är tyst i Östersjöhallen. Nja, inte tyst, men vi har inget ljud ännu. Men det ser ut att bli ändring på det snart.

Ljusriggen snart klarLjusriggen är snart klar att gå upp i taket.

Banankontakt på lunchenDet blev lunch på Scandic. Electric Banan Band ringde.

Vi intar ÖstersjöhallenVi har precis öppnat portarna till Östersjöhallen. Vi är igång på allvar.

På vägSkytteltrafiken är igång igen. Tekniken är på väg in mot stan och snart börjar vi lossa och köra in grejerna i Östersjöhallen.

662 gånger

Igår runt lunch premiärspelades Sinn Fenns nya låtar på Sveriges Radio P4 Blekinge. Ungefär samtidigt kunde man på www.bltsydostran.se läsa om den nya skivan men även lyssna på en av låtarna. Från lunch igår fram till 08.00 idag på morgonen har Sinn Fenns "Smeker som en vind... Stångar som en tjur" spelats hela 662 gånger.
Det är fantastiskt tycker vi.Tidig morgonHavet ligger spegelblankt utanför Östersjöhallen. Det är fortfarande tyst.

Hallå där Adam GrahnRoyal Republics maratonturné drog igång för två år sedan. De svenska Royalisterna med Karlskronasonen Adam Grahn i spetsen har gigat på allt från fullsatta arenor och små obskyra klubbar. Men trots ett nästan omänskligt spelschema den senaste tiden är det ett taggat band som på lördag avslutar sin europaturné i Karlskrona.

Det återstår tre spelningar innan ni avslutar på hemmaplan. Hur känns det?
- Fyra gig ifrån slutet är det såklart blandade känslor, erkänner Adam. Det ska bli fantastiskt skönt att sätta punkt för den här turnéperioden som sträcker sig mer eller mindre två år bakåt men man kommer säkert att bli lite rastlös om två veckor igen.

Hur har turnén varit?
- Det har varit skitkul, skittråkigt och allt där emellan. Vi har slagits mot teknikska haverier, sjukdomar och snedseglande engelsmän. I Newcastle var det en kille som plöjde in sin KIA i sidan på vår nightliner.

Det ryktas om att en klädtjuv varit i farten.
- Ja, jag fick mina använda och svettiga scenkläder, inklusive mina stålmannen-kalsonger, stulna av en kvinnlig stalker som jag är livrädd för efter giget i Bryssel.

Det senaste delen av turnén drog igång den 28 september. Här hemma i Sverige har vi kunnat läsa om utsålda spelningar.
- Vi har gjort stora utsålda gig i Paris, Amsterdam, Köln, München, Hamburg, Manchester och Glasgow men också små svettiga spelningar bland annat på studentklubbar i Prag och på Hard Rock Café i Warsawa.

Avslutning i Karlskrona på lördag. Hur går tankarna?
- Först, främst och framförallt ska det bli förbannat kul att avsluta i Karlskrona. Det har känts skitkul ända sen jag och Robin på Paraply produktion pratade löst om det första gången i våras.

19.00 på lördag öppnas dörrarna till Östersjöhallen. Klockan 20.00 börjar de båda förbanden Bad Man´s Jam och Tracer värma upp publiken. 22.00 kliver Royal Republic upp på scen för att bjuda på en en kunglig avslutning.
Sedan vet man inte hur det slutar.

onsdag 16 november 2011

Flitens lampaSent igår på kvällen släppte vi information om Sinn Fenns nya skiva till pressen. Idag har skivan haft sin världspremiär i Sveriges Radio Blekinge P4 och under eftermiddagen har man kunnat lyssna på en av låtarna på bltsydostran.se.
Ikväll förbereder vi ny pressinformationen denna gången om Royal Republics europaturnéavslutning i Östersjöhallen.

Sent planeringsmöteDagarna räcker inte till. Ikväll blev det en sent planeringsmöte.

Truckförare PetterssonErik Pettersson på Leijon Event stuvar undan och lastar de sista grejerna.

Tekniken är redoVi vet inte exakt hur mycket men det är flera ton. Tekniken till helgens konserter står nu redo.
- Vi har kört in en hel del grejer. Imorgon på morgonen går tekniken in, berättar Roger Karlsson på Bergåsa Ljud & Ljus.

En dag före i tidplanenIdag efter lunch fick vi tillgång till Östersjöhallen. Det är en dag innan vi planerat egentligen. Det gjorde att lastbilarna gick skytteltrafik mellan Bergåsa Ljud & Ljus, Leijon Event och Östersjöhallen hela eftermiddagen.

Lyssna på Sinn Fenns nya EP

Sinn Fenns nya låtar hade idag på förmiddagen världspremiär.

Lyssna på "Smeker som en vind... Stångar som en tjur" med Sinn Fenn på www.bltsydostran.se

Lyssna på intervjun och två av de nya låtarna när Caj Karlsson och Per Westerholm besökte Sveriges Radio P4 Blekinge.

Det börjar närma sig

Idag packar vi lastbilar, släp och personbilar fulla med allt som ska in i Östersjöhallen inför helgens två konserter. Torsdag morgon 09.00 intar vi hallen och någon gång runt lunch på fredag ska allt vara klart för att Sinn Fenn ska kunna repa igenom sitt gig en sista gång på scen.

Sinn Fenn på radio

Idag klockan 11.00 premiärspelas en av låtarna på Sinn Fenns nya platta på Sveriges Radio P4 Blekinge.

tisdag 15 november 2011

Sinn Fenn på TV

På tisdagskvällen visade Sveriges Televisions Blekingenytt ett reportage om Sinn Fenns nya platta och fredagens konsert.


måndag 14 november 2011

Trapphusfeeling

Måndagskvällen blev en kväll helt i mötets tecken. Först ett bra möte med bandet "Vapenbröder" om deras kommande skiva och sedan ett möte med några av Karlskronas vackraste röster. Det blev en hel del kaffe och kanelbullar men också snack om låtar, arrangemang, tider, datum och upplägg. Faller allt på plats kan vi snart presenterar två trevliga konsertkvällar i mellandagarna.

Vid tio var vi klara men en diskussion om hur Paul Simons "Graceland" gick gjorde att grannarna i trapphuset bjöds på lite kvällsmusik.


En intensiv veckan har startat

Paraply produktion laddar för två intressanta möten ikväll. Först med Vapenbröderna och lite senare på kvällen med flera av Karlskronas allra mest fantastiska röster. Faller allt på plats kan dessa möten resultera i två fantastiska tillställningar framöver.

Imorgon tisdag drar förberedelserna igång inför helgens två konserter i Östersjöhallen.
På torsdag kväll ska det mesta vara på plats. Sinn Fenn kliver upp på scen på fredag och Royal Republic avslutar sin europaturné i Karlskrona på lördag.

Biljetter till de bägge konserterna köper du här.torsdag 10 november 2011

En vecka kvar till Sinn Fenn och
Royal Republic i ÖstersjöhallenDet är en vecka kvar till den dubbla konserthelgen med Sinn Fenn och Royal Republic i Östersjöhallen i Karlskrona.
Biljettförsäljningen har tagit fart ordentligt den senaste veckan och igår blev Sinn Fenns nya EP "Nu gjorde vi så här" klar. Även de sista gästartisterna och supportakterna är nu klara för de båda konserterna.

Under Royal Republics spelning på lördagen är det klart sedan tidigare att Tracer är förband. Men i veckan blev det klart att även Bad Mans Jam kommer att spela. Royal Republics långa Europaturné fortsätter att sälja slut. Nu senast var det spelningen på La Flèche d'Or i Paris som var helt slutsålt. Lördagen den 19 november avslutas den flera månader långa Europaturnén i Karlskrona.

Under Sinn Fenns konsert på fredagen den 18 november dyker Dan Viktor och punkikonen Johan Johansson upp som gäster. Dan Viktor är en etablerad vissångare och Johan turnerade med Caj Karlsson under "Tillsammans med Caj-turnén" men är väl mest känd som trummis och huvudsaklig låtskrivare i det legendariska punkbandet KSMB. Även sångerskan Sofia Palmgren ansluter och gästar under Sinn Fenns spelning.

Sinn Fenns nya skiva klar
Efter fyra intensiva dagar i studion är nu Sinn Fenns nya EP färdig. Filerna är levererade och omslaget är på väg in i tryckpressen på tryckeriet.
- Skivan är inspelad live i studion och trycks endast i en begränsad upplaga om 500 exemplar. Den kommer att säljas och signeras av bandet efter konserten, berättar Robin Åkerman på Paraply produktion.
Ett första smakprov från skivan släpps nu på onsdag då Sinn Fenn även besöker Sveriges Radio Blekinge klockan 11.00.

Köp dina biljetter här.

måndag 7 november 2011

Sommar i sikteSommaren känns omätbart långt borta men i helgen samlades några av oss ändå för ett första mötet om evenemangssommaren 2012.

Vad vill vi göra nästa år? Vilka artister finns att tillgå? Vad kan utvecklas? Hur ställer vi oss till en del förfrågningar?
Frågorna var många och vi lämnade mötet med ännu fler frågor snurrande i huvudet än när mötet startade. Precis som det ska vara så här i början.

Men nu är processen i alla fall igång och det kommer att bli en hel del möten innan vi kan se konturerna av något.
Men det känns ändå skönt att tänka på sommaren nu så här i höstmörkret.