lördag 31 juli 2010

Öppet!Thomas har gett tummen upp. Nu öppnar vi grindarna. Välkomna!

Vi är redoAllt är klart och de nästan 200 matgästerna tar snart plats vid de förbokade borden. Solen strålar fortfarande över Blekinge Museums Bakgård. Det verkar bli en fantastisk kväll.

Just nu: klarblå himmelKvällens väder:
Klart. Lätt bris, 7 m/s från sydväst. 0 mm nederbörd.

Banden har repat hela dagenBanden har repat sedan 10.00 i morse. Linus Norda har ny frisyr.

Solen skiner

Vädret är fantastiskt och vi laddar redan för kvällens fest på Blekinge Museums Bakgård. 18.00 öppnar vi dörrarna och bjuder på ett fantastiskt startfält:

Wild Horses
Karlskronas eget Rolling Stones kliver upp på scenen.

Brandkommisarie Nordenhielms
Mytomspunna och legendariska... Måste ses. Måste höras.

Born to run - a tribute to Springsteen
Linus Norda, Oskar Appelqvist, Malin Törnquist, Johan Ådahl, Sven-Gunnar Pettersson, Robin Åkerman, Anders Svensson och Staffan Appelqvist hyllar Bruce Springsteen.

The Gang

Johan Glössner, Joacim Müllo och Hempo Hildén. Karlskronas uppskattade trio återförenas för en kväll och en spelning.

Level 1

Sveriges bästa Level 42 tribute följer upp fjolårets succécomeback.

Karlskrona All-Stars

Kvällens alla musiker och artister samlas på scenen för att tillsammans runda av årets upplaga av Musikfest.

Blue brothers avslutade fredagenSvenska Rock n Rollorkestern öppnade och Blue Brothers avslutade fredagskvällen på Blekinge Museums Bakgård. Nu sover vi några timmar. Imorgon kör vi igen.

fredag 30 juli 2010

Borden dukade och allt klart


Borden är dukade och det börjar lukta grillat från köksdelen.
Nu kör vi.

B3 on stageOskars Hammond B3:a är på plats och musikerna börja dyka upp. Nu öppnar vi snart.

SoundcheckBlue Brothers har soundcheckat. Nu roddar vi med de sista detaljerna innan vi öppnar grindarna 19.00.

Tekniken på platsLjud och ljus är på plats. Om några timmar börjar vi soundchecka.

Bakgården snart klar


Blekinge Museums Bakgård börjar bli färdig. Barerna, bänkarna och borden är på plats. Scenen är klar. Snart kommer tekniken.

Väderprognosen för idag fredag

Klart till halvklart. 0 mm nederbörd. 18 grader.

torsdag 29 juli 2010

Alla är här!Foajén på Scandic var full med folk när Alex & Friends avslutade torsdagskvällens "Livemusik vid vattnet. Nu river vi och packar. Imorgon är det Blekinge Museums Bakgård som gäller.

Vi är igångFoajén börjar fyllas med folk. Några hänger i baren andra äter vid ståborden och några har tagit plats i fåtöljerna. Vi har det rätt trevligt.

Gästerna börjar ta plats


Molnen tonar upp sig vid horisonten och det mörknar utanför fönstren. Men inne i foajén på Scandic börjar folk samlas. De första matgästerna har redan tagit plats vid borden och fler gäster är på väg in genom dörrarna.

Alex och hans vänner är på platsAlex & Friends har landat. Vi lastar just nu av och pluggar in. En kort soundcheck ska vi försöka hinna med innan vi duschar och klär om inför kvällen.

Vi gör plats för Alex & FriendsJust nu gör vi plats för Alex & Friends i foajén. Snart landar lastbilen med ljud och ljus.

Kvällens livemusik flyttar inomhus

"Livemusik vid vattnet" blir "Livemusik i foajén". Väderprognosen ser osäker ut för eftermiddagen och kvällen. Det gör att vi flyttar in livemusiken från Scandics uteservering till foajén. Alex & Friends och kör ett längre pass från 19.30-22.00.

Musikfesten tar formStadsfesten Viva! Karlskrona smygstartar idag och på fredag och lördag drar vi igång Musikfesten inne på Blekinge Museums Bakgård. Tälten är uppe och just nu ställs bänkar och bord på plats. Under eftermiddagen byggs scenen och el och belysning ska vara på plats innan det blir kväll.

onsdag 28 juli 2010

Repetition pågårRepetitionerna inför Musikfesten på Blekinge Museums Bakgård har startat. På olika håll kör banden igenom sina set och repar in nya låtar. I en replokal utanför stan hittar vi Linus Norda, Oskar Appelqvist, Malin Törnquist, Johan Ådahl, Sven-Gunnar Pettersson, Robin Åkerman, Anders Svensson och Staffan Appelqvist. Tillsammans kommer just dessa musiker att bjuda publiken på en Bruce Springsteen tribute.

- Det har gått bra, vi har kört igenom allt och justerar nu de sista detaljerna, berättar Oskar Appelqvist.
När vi är på besök får vi höra "Waiting on a sunny day" från Springsteens platta The Rising.

- Det blir en del nytt men också en hel del gammalt, försäkrar Robin Åkerman.

Publikrekord för FolkparkskvällarnaPlaytones fick Wämöparken att dansa. Massor med folk var med och säsongsavslutade Folkparkskvällarna i Wämöparken.
- Vi vet inte riktigt ännu men det kändes som om vi noterade ett nytt publikrekord för Folkparkskvällarna i alla fall, summerade Robin Åkerman när parken stängde. Det har varit fyra fantastiskt trevliga tisdagar.

tisdag 27 juli 2010

Massor av folk på plats. Strax går Playtones på.Fem minuter kvar till Playtones kliver upp scenen och det är massor med folk på plats i parken.

Vi packar och beger oss till Vämöparken


En hektisk musikvecka har börjat. Idag är det säsongsavslutning för Folkparkskvällarna med Playtones på scen. Vi packar just nu och beger oss strax till den fantastiska Wämöparken.

fredag 23 juli 2010

Massor av folk dansade till Cotton Club


Det blev en bra bit över 500 personer som valde att spendera torsdagskvällen tillsammans med Cotton Club på Scandics uteservering.
- Fantastiskt kul, vilken kväll och vilken publik, summerade Richard Häger när han klev av scenen. Det är alltid lika fantastiskt att spela här i Karlskrona.
Många i publiken menade att det här skulle kunna bli en trevlig tradition.
Vi får se.

torsdag 22 juli 2010

Välkomstdrinken strax upphälld


Strax häller vi upp välkomstdrinken och hälsar supegästerna välkomna. 19.00 öppnar entrén för gäster med vanlig entrébiljett. Välkomna.

Cotton Club på plats


Vi har ljud. Vi har ljus. Strax soundcheckar Richard Häger och Cotton Club inför kvällens spelning. De vita smokingarna hänger ännu på rummen men vi börjar bli redo.

Det hörs att vi är nära nu


Mats Nilander har tagit plats vid mixerbordet. Det hörs att vi är nära nu.

Lunchpaus


Hela gänget har precis lunchat. Emil tog dubbla portioner.

Snart har vi ljud


Scenen börjar ta form. Ljud och ljus är på plats. Om en timme anländer Cotton Club.

Tillfälligt avbrott. Kanot i bilrutan.


Resan in mot Scandic stoppades tillfälligt när Gustav fick en tysk kanot in genom bilrutan.
- Vet inte vad det var det tyska paret stannade för men dom stannade mitt i rondellen, skrattar Gustav.
Allt på lastbilen är nu avlastat och bilen är på reparation. Ny bilruta beräknas vara monterad senast 16.00.

Packat och klart. Nu åker vi mot Scandic.


Nu packar vi in det sista i lastbilen. Strax åker vi mot Scandic.

Dagen gryr. Scenen på plats.


Dagen gryr över Scandic Karlskrona. Frukosten förbereds i köket och de morgonpigga gästerna är på väg in i duschen. Framför hotellet tonar sig Scenbolagets stora scen upp.

Så funkar det ikväll

18.00 öppnar Scandics uteservering för de som har supébiljett. Mellan 18.00 och 19.00 serveras välkomstdrinken och sedan tar supégästerna för sig av grillbuffén. 19.00 välkomnar vi övriga gäster med vanlig entrébiljett. Cotton Club kommer att lira ett kortare coctailset under maten men huvudakten börjar 20.45 och varar till 22.00.

onsdag 21 juli 2010

Laddning pågår

Ikväll är vissa delar av Paraply produktion i Karlshamn och jobbar på Östersjöfestivalen. I Karlskrona lastar vi teknik inför Cotton Clubs spelning på Scandics uteservering på torsdag kväll.

söndag 18 juli 2010

Hasslöfestivalen är över

Till slut gav regnet med sig så vi kunde genomföra Hasslöfestivalen. Lite haltande blev det. Lite försenat. Men tack vare massor av tålamod och heroiska insatser av de på plats blev det till slut en magisk kväll.
Vi väntar till imorgon med att summera festivalen och att räkna samman antalet besökare. Kanske har Hasslöfestivalen numera ett nytt publikrekord. Imorgon vet vi mer. Tills dess. Tack alla inblandade. Alla som jobbade och slet och tack alla ni som kom.

lördag 17 juli 2010

Väderprognoser för resten av lördagen


Enligt Landvetter Flygplats drar nu regnvädret vidare upp över landet och ut mot Gotland. Just nu ser det ut att bli mer eller mindre uppehållsväder resten av lördagskvällen med nya regnbyar först tidigt söndag morgon.

Regnförseningar


06.30 i morse drog den första vågen regn in över Hasslöfestivalen. Drygt 30 mm regn kom under en timme och det blåste rejält. Efter en fantastisk arbetsinsats av folk på plats fungerade allt utom delar av den stora bildskärmen vid lunch. Men en andra våg med ihållande regn svepte in efter lunch och höll i sig till 16.00. Detta gör att vi nu är något försenade.
Pugh beräknas gå på 17.00 en halvtimme efter utsatt tid.

Det ljusnar vid horisonten

Vi har dansat en kollektiv omvänd regndans och det verkar hjälpa. Det ljusnar vid horisonten. Om mindre än två timmar öppnar vi entrén. Välkomna.

Lite regn stoppar oss inte


Det regnar men väderrapporterna säger just nu att det ska lätta fram emot eftermiddagen.

Fem timmar kvar


Det är fem timmar kvar till entrékassorna öppnar. Lite småjusteringar återstår fortfarande på festivalområdet men i stort är vi klara.

Vi har ljud. Snart har vi även ljus.


All tekniken är nu på plats. Den stora bildskärmen är upphissad och ljuset hängs ljust nu på plats. Inatt ställs allt iordning inför morgondagens soundcheck.

Full fart på förfesten


Förfesten pågår just nu för fullt. Öltältet är fyllt av partysugna människor och Jolly Maith Craic röjer i sedvanlig stil på scen.

fredag 16 juli 2010

Bildskärmen på väg uppÅrets 8x4 meter stora nyhet är nu på väg upp.

Förfesten startar strax


Klockan 18.00 drar förfesten igång i öltältet. Jolly Maith Craic har soundcheckat och står redo. Nu åker vi.

Tekniken på plats i öltältet


Tekniken är snart på plats i öltältet. Kylarna är påfyllda och den stora kyltrailern har kopplats in och brummar för fullt. Snart har vi även ljud i det som ska bli förfestens ljudanläggning. Även på stora scen har tekniken börjat kopplas. 18.00 ikväll drar förfesten igång.

På väg mot Hasslö igen


Lastbilar, personbilar och bussar är fullpackade. Nu sätter vi fart ut mot Hasslö igen. Idag börjar byggandet och kopplandet av alla teknik.

Det lyser på festivalområdet

De sista grejerna monteras just nu i öltältet på festivalområdet. Belysningen har monterats, kylarna är på plats. Nattvakterna har kommit. Nu sover vi andra några timmar imorgon börjar vi tidigt.

torsdag 15 juli 2010

Pause på Hasslö. Soundcheck på Scandic.

Jobbet på Hasslö har tagit pause. Imorgon återupptar vi jobbet igen tidigt på morgonen då all teknik ska på plats. Istället soundcheckar vi just nu Joachim Bergström och hans JB Quartet inför kvällens spelning på Scandics uteservering.
Första spelningen startar 17.00 och kvällspasset startar 21.00.
Som vanligt är det fri entré.

Tillfälligt produktionskontor

Just nu är Hasslöfestivalens produktionskontor inget att skryta med. Datorer, laddare, skrivare och kameror huserar just nu i främre delen av Paraplybussen.

Gaffarullar på drift

Gaffa är musikfestivalernas bästa vän. Igår på eftermiddagen söktes det febrilt på Hasslö Idrottsplats efter just gaffa-tejp.
- Vi misstänker att vi har en gaffasamlare ibland oss, skrattar Stefan Svensson på Scenbolaget. Men nu har vi hämtat hit mer tejp och sökandet har därför avslutats.

8x4 meter stor nyhet

Just nu förbereds det för årets stora nyhet på Hasslöfestivalen. En 8x4 meter stor tv-skärm kommer i år att hjälpa publiken att se artisterna som uppträder även om man är på andra sidan festivalområdet.

Tälten uppe. Bänkar och bord på plats.

Större delen av tälten är nu uppe och alla bänkar och bord håller på att ställas på plats.
- Det har gått bra, berättar Gustav Leijon på Leijon Event. Vi är taggade till tusen inför förfesten på fredag kväll.
Arbetet på festivalområdet går in på dag tre. I tisdags drogs de första elkablarna och igår onsdag började byggnationen av staketen, scener och tälten.
- Det har gått enligt plan, berättar Roger Karlsson på Bergåsa Ljud & Ljus. Mycket är på plats och vi jobbar nu vidare med det som återstår. På fredag byggs all teknik och då ska man även kunna höra att Hasslöfestivalen är på gång.

Små men betydelsefulla förändringar


I år presenterar vi några förändringar på festivalområdet. Det första är scenplaceringen som lite annorlunda mot tidigare år. Vi vill att scenerna ska vara hjärtat i festivalen och har därför placerat dom lite annorlunda än tidigare.
Tivolit är borta och istället kommer Hasslö Goif att bjuda på Kids Corner där barnen kommer att kunna ha kul.
- Under torsdagen kommer årets andra stora nyhet att resas. En gigantisk tv-skärm kommer att se till att även de som tagit plats i öltältet kommer att kunna njuta av konserterna, berättar Robin Åkerman från Paraply produktion.

onsdag 14 juli 2010

Staketen på plats

Det börjar redan likna något. Staketet runt festivalområdet är på plats, det stora öltältet är på väg att resas och scenerna är på väg upp.

09.00 gick startskottet

Förberedelserna inför 2010 års upplaga av Hasslöfestivalen har börjat. Idag onsdag strax efter 09.00 intog Paraply produktion, Leijon Event, Bergåsa Ljud o Ljus, Scenbolaget och Hasslö Goif festivalplatsen.

Hasslö gör sig redo

På fredag och lördag får Hasslö besök. Flera tusen musikintresserade kommer att besöka en Blekingeskärgårdens allra vackraste öar.