torsdag 29 april 2010

Tingsek fyllde Sliver


Det blev trång och skönt när Tingsek spelade på Sliver.
- Tack för att ni kom och tack för att jag fick komma, sa han när han klev av scenen strax innan midnatt.
Runt 400 personer hade tagit sig till nattklubben Sliver för att lyssna på Magnus Tingsek och Måns Mernsten och det blev en fantastisk kväll. Tingseks musik passar alldeles utmärkt att framföra på duo.
- Vilken fantastisk spelning, summerade många i publiken och vi på Paraply kan bara hålla med. Det blev en fantastisk kväll med två fantastiska musiker.

Under tisdagseftermiddagen gästade Tingsek Radio Blekinges program "Före sex".
Du kan lyssna på programmet här.


onsdag 28 april 2010

Ikväll smäller det
på Sliver i Karlskrona

Ikväll öppnas dörrarna till nattklubben Sliver klockan 21.00 och någon timme senare kliver Tingsek upp på scen för att göra ännu en av sina omtalade livespelningar.
- Vi är så fantastiskt taggade, kommenterar Robin Åkerman på Paraply produktion. Vi är på väg ner från Stockholm för en del möten men sedan ska vi rigga och förbereda för kvällens spelning. Det ska bli riktigt roligt att se hur Karlskrona tar emot den här grejen.

Magnus Tingsek och Måns Mernsten anländer Karlskrona vid 15.30 och ska spela live i Radio Blekinges "Före sex" någon gång efter 17.00. Sedan är det soundcheck och laddning inför giget ikväll.

Men kvällen bjuder inte bara på Tingsek. Ett än så länge hemligt förband är bokat för att värma publiken.
- Den som kommer till Sliver får se vad det är, säger Robin hemlighetsfullt.

fredag 16 april 2010

Tingsek till Karlskrona

- Vi har jobbat stenhårt i flera månader för att få till den här spelningen. Av olika anledningar har vi inte fått ihop våra kalendrar tidigare men nu är det äntligen klart. Magnus Tingsek kommer till Karlskrona tillsammans med sin duopartner Måns Mernsten för att spela på Sliver den 28 april. Att kunna bjuda Karlskronapubliken på detta, dessutom helt gratis, är egentligen för bra för att vara sant, summerar Robin Åkerman på Paraply produktion.

Magnus Tingsek har släppt fyra album. Han solodebuterade 2005 med albumet "Tingsek" och släppte sedan "World of Its Own" 2006. "Too Many Feelings at The Same Time" 2008 och i september förra året släppte Magnus plattan "Restless Soul" på det egna skivbolaget WOIO Recordings.

- Restless Soul är mitt fjärde album och jag är mycket stolt över det. Det tog nio månader att skriva och spela in, berättar Magnus Tingsek. Det ska bli skitroligt att komma till Karlskrona och lira.

Spotify | Paraply presenterar - Tingsek


söndag 11 april 2010

Kubanskt på SliverNu på onsdag återvänder det kubanska bandet Yemi y su salsabor till scenen inne på nattklubben Sliver.

Caj avslutade i VäxjöCaj och bandet avslutade igår sin miniturné med en spelning på Kafé de luxe i Växjö. Strax efter 22 på kvällen klev Johan Glössner, Robin Åkerman, Oskar Appelqvist, Emma Essinger och Caj Karlsson upp på den trånga scenen. Ett par hundra personer fick höra Caj inleda med en helt ny låt men fick också höra favoriter från "Tillsammans med Caj-turnén".
Caj bjöd på finstämde versioner av båda "Avdelning 10" och "Till barnen". En naken och avskalad version av "Tusen tankar" följdes av "Nästan som snö" innan Caj och bandet tackade för sig.

måndag 5 april 2010

Oskar och Linus live på SliverRöken har knappt lagt sig i nattklubben Sliver efter månadsavslutningen i förra veckan. Onsdag den 7 april öppnas dörrarna in till Sliver igen för ännu en temakväll. Red Night betyder känslor. Heta känslor. Oskar Appelqvist sätter sig bakom pianot och Linus Norda ställer sig vid mikrofonen. The Dynamic Duo kommer att spela sina noga utvalda favoriter.
- Vi har precis hämtat oss från spelningen med Mystic Revelation of Soul i onsdags. Det var så fantastiskt roligt.
Vad kan man förvänta sig i musikväg på onsdag?
- Vi brukar inte bestämma i förväg vad vi ska spela. Linus har alltid hela låtpärmen med sig säger Oskar.

lördag 3 april 2010

Mystisk turnéThe Mystic Revelation of Soul är på turné. En kort turné. En enda spelning på Helsing Bar och Matsalar i Helsingborg.
- Det stämmer berättar Robin Åkerman, vi är på väg ner till Helsingborg för en spelning. Det ska bli fantastiskt intressant att se vad en helt ny publik tycker om vår grej.

fredag 2 april 2010

Missa inte SVT2 på måndag

Under konsertturnén "Tillsammans med Caj" i höstas filmade Per Anders Rudelius inte bara konserten som innan jul blev en konsert-DVD. Materialet har under vintern blivit en tv-dokumentären "Cirkus Röd" på måndag sänds den i SVT2.
- Det är en timmes lång dokumentär som jämfört med konsertfilmen är ganska mycket mer just dokumentär. Den sänds SVT2 den 5 april kl. 22.10, berättar Per Anders.

Konsert-DVD:n kan du köpa här.

torsdag 1 april 2010

Tack!Månadsavslutningen för Paraplys temakvällar på Sliver blev en fantastisk tillställning. Tack alla ni som kom.

Bilder från Blue Night på Sliver hittar du här.